Mart Klaas
MART KLAAS
Restoran Chedi

Mart Klaas
Chedi on mulle õpetanud palju koostööst, Aasia köögist, kiirusest ja täpsusest ning mul on hea meel, et saan töötada restoranis, mis kuulutati 2011.aastal Tallinna parimaks. Naudin toitu ja selle tegemise juures kõike. Tegelikult ei oma tähtsust, millisest maailma otsast on tooraine pärit või millisele kultuurile see omane on. Kõige paremad Eesti toidud on sügisel sissetehtud hoidised.

Minu jõululaualt ei puudu kunagi vanaema tehtud soolaseened, marineeritud kõrvits, hapukapsas ega pohlamoos.

Chedi
2011. aasta Tallinna parim restoran on Hiina restoran peakokk Chong Chee Loongi juhtimisel! Eestlased on kas pikaldased või siis hoopis põhjalikud. See on suur samm nii Chedile kui Tallinnale. Tähendab, et Tallinn on saanud suurlinnaks, vähemalt mõtteviisi poolest. Ja suur linn peabki pakkuma kontraste. Kas te teate mõnda teist linna, kus parim restoran on Hiina restoran?
www.chedi.ee

9.12
Kuum šokolaad
Vana Tallinnaga

ühele

200 g kookospiima
25 g piima (2,5%)
50 g tumedat šokolaadi
2 cl likööri Vana Tallinn
0,5 tl kookoshelbeid (kaunistuseks)

Kuumuta kookospiim ja piim, lisa šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa Vana Tallinn. Serveerides raputa peale kookoshelbed.